Theehuis De Stille Plas

UW DROOMHUIS AAN DE RAND VAN DE STILLE PLAS?

Het is mooi wonen in de Vechtstreek met z’n buitenplaatsen, monumentale villa’s en het natuurschoon. Locaties als het plan Aan de Stille Plas zijn zelfs in deze streek zeldzaam. Een oase voor mensen op zoek naar rust, vrijheid en een drukke agenda die er even niet toe doet. En dat alles niet in een luxe vakantieoord, maar op een plek die u waarschijnlijk dierbaar is, namelijk uw eigen huis. Hier is ruimte om uw eigen domein te creëren. Verken deze droom en ontdek of u deze werkelijkheid kunt laten worden!

LIGGING
omgeving Stille Plas

ALLE STADSE GEMAKKEN ONDER HAND­BEREIK EN TOCH LANDELIJK WONEN

Zo dicht bij de natuur, omgeven door landerijen en met zicht op het water van de Kleine Plas (in de volksmond ook wel Stille Plas genoemd) en toch zo dicht bij het goede van Maarssen en de stad Utrecht. Dichtbij de snelwegen, dichtbij de winkels, restaurants, culturele en recreatieve voorzieningen. Het natuurgebied De Molenpolder, Fort Maarsseveen en de Grote Plas liggen letterlijk om de hoek op loopafstand. Als u wilt varen, dan zit u binnen enkele minuten op de Vecht of bij de Loosdrechtse Plassen. Dit is de plek waar u zich thuis gaat voelen!

Klik hier of op de foto voor een vergroting.

ONTSTAAN
Polder Stille Plas

DE HISTORIE VAN EEN UNIEK GEBIED

De naam Marcevene (Maarsseveen) was al in de late middeleeuwen bekend. Rond 1120 werd begonnen met het ontginnen van de uitgestrekte veengronden ten oosten van de Vecht door de heren van Maarssen. Door verkaveling en turfwinning zijn er vele stroken en plassen ontstaan in het, van oorsprong, moerasachtige gebied. Het natuurgebied De Molenpolder deed destijds mee in het TV-programma "het mooiste plekje van Nederland". Het natuur- en recreatiegebied de Maarsseveense Plassen is in de jaren zestig ten behoeve van zandwinning uitgegraven en is nu één van de belangrijkste waterrecreatiegebieden van de regio.

GEBIED

Joggen Stille PlasIjsvogel Stille Plaskoeien Stille Plas

MAARSSEVEENSE PLASSEN

Het natuur- en recreatiegebied bestaat uit de Grote Plas en de Kleine Plas. Het zeer schone water is op sommige plekken tot 30 meter diep en er zijn dan ook een paar duikclubs actief. Daarnaast zijn er uitgebreide recreatieve voorzieningen en op mooie zomerdagen trekt het recreatiecentrum bij de Grote Plas vele duizenden bezoekers. Rond de Grote plas loopt een uitstekend geasfalteerd voet/fietspad van bijna 5 km lengte dat zeer populair is bij joggers, skaters, fietsers en wandelaars. Ook vinden er regelmatig hardloopwedstrijden plaats.